Glasbena šola Murska Sobota
Cvetkova ulica 2c, 9000 Murska Sobota

Telefon: 02 536 17 80, GSM: 031 570 240
E-mail: info@gsms.si

Glasbena šola

Žirija tekmovanja

DISCIPLINA PETJE

TATJANA VASLE je z odliko diplomirala iz petja na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Irene Baar.
Nastopala je kot solistka z Orkestrom Akademije za glasbo, Komornim orkestrom Slovenske filharmonije, Domžalskim simfoničnim orkestrom, Orkestrom Capella civica iz Trsta pri izvedbi vokalno-inštrumentalnih del in na komornih in solističnih koncertih v Sloveniji, Italiji, Avstriji in na Hrvaškem. Snemala je za arhiv Radiotelevizije Slovenija in kot solistka sodelovala s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija.
Zaposlena je kot profesor petja na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, kjer je predstojnica pevskega oddelka in na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer dela kot strokovna svetnica za področje vokalne tehnike.

Njeni učenci so prejemniki številnih nagrad na državnem tekmovanju (šest prvih, tri druge, šest tretjih nagrad), uspešno pa so tudi sodelovali na mednarodnih tekmovanjih Lazar Jovanović v Beogradu (2011, 2012, 2013), Bruna Špiler v Hercegnovem (2013, 2014, 2015), Mednarodnem tekmovanju “Giovani Musicisti - Città di Treviso” (2015), 19. Mednarodnem pevskem tekmovanju Iuventus Canti, Vrable- Slovaška (2017), kjer so osvojili številne zlate plakete.
Mnogi nadaljujejo študij na Akademijah za glasbo v Haagu, Dunaju, Grazu, Zagrebu in Ljubljani.

V Slovenji je vodila že več pevskih seminarjev, kot svetovalka za vokalno tehniko pa sodeluje z najboljšimi slovenskimi zbori (Carmina slovenica, Komorni zbor Ave, Akademski pevski zbor Tone Tomšič, Bodeča Neža in drugi), sodeluje kot članica žirij na pevskih in drugih glasbenih tekmovanjih in avdicijah doma in v tujini. Aktivna je v Društvu slovenskih pevskih pedagogov in se udeležuje strokovnih srečanj v organizaciji EVTE (European Voice Teachers Association).
V zahvalo za izjemne uspehe pri vzgoji mladih slovenskih pevcev ji je Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana l. 2018 podelil Škerjančevo diplomo.

 

DAVOR MIKULIĆ je po končani Srednji glasbeni šoli v Sisku pri prof. Marici Pernar nadaljeval študij petja na Akademiji za glasbo v Zagrebu, kjer je leta 1994 diplomiral v razredu svetovno znane pevke gospe Ljiljane Molnar-Talajić.
V času študija je bila nagrajen z dvema rektorjevima nagradama - leta 1991 za vlogo vrtnarja Antonia v Mozartovi Figarovi svatbi in leta 1993 za sodelovanje pri izvedbi Mahlerjeve Simfonije tisočev.
Na podlagi številnih odmevnih nastopov je postal štipendist Zagrebške univerze.
Po končanem študiju se je pričel zelo uspešno ukvarjati s pedagoškim delom in koncertno dejavnostjo.

S pedagoškim delom je začel leta 1994 na Glasbeni šoli Celje, kje deluje še danes, kot učitelj petja in komorne igre.
Kot solist nastopa doma in v tujini, kot izvajalec samospevov ter opernega in operetnega repertoarja.
Strokovno se je izpopolnjeval na seminarjih priznanih pevskih pedagogov kot so H. Lazarska(Avstrija), R. Miller (ZDA), H. Müller(Nemčija), G. Zeller(Avstrija), L. de Lisi(Italija), B. Pearson(Nizozemska), D. Vejzović(Hrvaška), M. Lipovšek(Slovenija), M. Köningsberger(Nizozemska)...

Njegovi učenci so prejemniki številnih nagrad in priznanj na regijskih(40), državnih(29) in mednarodnih tekmovanjih(46). Nekateri izmed njih svoje umetniške poti nadaljujejo v Ljubljani, Zagrebu, Newcastleu, Londonu...
Kot svetovalec za vokalno tehniko je sodeloval s številnimi zbori. Pogosto sodeluje v žirijah slovenskih in mednarodnih pevskih tekmovanj. V sodelovanju z Javnim  skladom RS za kulturne dejavnosti je vodil seminar "Vokalna tehnika za zborovodje in korepetitorje". Sodeluje pri TEMSIG-u kot sestavljalec tekmovalnega programa in član žirij. Prav tako je dolgoletni zunanji sodelavec RIC-a pri ocenjevanju splošne mature s področja predmeta glasba.
Je aktiven član in eden od soustanoviteljev Društva slovenskih pevskih pedagogov(DSPP).
Sodeloval je  na konferencah Evropskega združenja pevskih pedagogov(EVTA) v Helsinkih,Kopenhagnu, Mehelenu, Rigi in Den Hagu.
 
JULIETA KUBIK DE HABJANIČ je v rodnem Buenos Airesu pela v otroškem zboru gledališča, v državnem zboru mladih Coro Nacional de Jóvenes in v komornem zboru Agrupación coral Buenos Aires. Solistično in komorno je vrsto let koncertirala s sestro Pamelo Kubik in z očetom, skladateljem in dirigentom Rodolfom Kubikom ter vodila komorno skupino Vocal porteño.

S študijem na državnem konservatoriju v Buenos Airesu se je začela njena profesionalna pot učiteljice, zborovodkinje in organizatorke kulturnih prireditev. Delovala je v Biblioteci coral Rodolfo Kubik, v izobraževalnih centrih E.PA.E.M.a (C.I.P.A. - Capacitación Integral para el Adulto Mayor /izobraževalni načrt Sekretariata za kulturo mesta Buenos Aires za odrasle), v Centru de Divulgación Musical de la Secretaría de Cultura de la Cdad. de Buenos Aires (Glasbena sekcija Sekretariata za kulturo mesta Buenos Aires) kot vodja Oddelka za mladinske pevske zbore Zveze pevskih zborov / Coordinación General de Coros CGC-CDM).

Leta 1989 je prispela v Slovenijo in takoj postala članica APZ Tone Tomšič (najprej, kot pevka, nato še kot korepetitorka). Študij petja na ljubljanski Akademiji za glasbo je zaključila pri prof. Alenki Dernač Bunta. Kot pevska pedagoginja je delovala v različnih glasbenih šolah in institucijah. Je ustanovna članica Društva slovenskih pevskih pedagogov in njegova predsednica med leti 2003 in 2008. Redno pripravlja in vodi strokovna predavanja, seminarje in mojstrske tečaje z mednarodno priznanimi umetniki. Od leta 2002 do 2006 in v šl 2015-2016 je bila vodja Študijske skupine za učitelje petja Zavoda za šolstvo MŠŠZ RS. 

Kot pedagoginja je v prvi vrsti zavezana k skrbi za glasovni razvoj in zdravje svojih učencev ter popolni predanost izobraževanju celostnega človeka. Kot uspešna vaditeljica vokalne tehnike redno sodeluje s slovenskimi zborovskimi sestav (med najpomembnejši: KZ Ave, APZ Maribor, Dekliški pevski zbor PF-UM, KZ Viva-Brežice, KZ Grgar). Sodeluje kot članica strokovne žirije na 5. Slovenski glasbeni olimpijadi 2016,  International Music Competition-International Web Competition Beograd-Srbija (kategoriji petje in pevski zbori) 2017, 2018 in 2019. Trenutno poučuje vokalno tehniko na Konservatorju za glasbo in balet Ljubljana (OE GŠ 2010-2011 in GŠ-SGŠ od 2016 dalje) v Pevski šoli Glasbene matice Ljubljana (od 2010).

Od oktobra 2013 dalje poučuje na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani: vokalno tehniko na oddelkih glasbene pedagogike, dirigiranja in sakralne glasbe, ter od marca 2017 dalje vaje vokalne tehnike pri predmetu dirigiranja za študente glasbene pedagogike Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru ter Mešani pevski zbor (izbirni predmet) Pedagoške fakultete UM.

 

DISCIPLINA KLAVIR

BLAŽENKA ARNIČ LEMEŽ, pianistka in skladateljica izhaja iz glasbene Arničeve družine. Od samega otroštva je spremljala ustvarjalno pot svojega očeta, skladatelja Blaža Arniča, instrumentalno urjenje svojih bratov in tudi sama obiskovala glasbeno šolo v Ljubljani (klavir, kontrabas).
Po zaključenem študiju na Filozofski Fakulteti v Ljubljani, smer angleškega in ruskega jezika in književnosti, je nadaljevala študij klavirja na Ljubljanski Akademiji za glasbo in kot koncertna pianistka diplomirala na Muzički Akademiji v Zagrebu.
Pianistično izpopolnjevanje je nadaljevala na Državnem konservatoriju v Odesi (Ukrajina), z odliko pa zaključila magisterij t.i. aspiranturo na Državnem konservatoriju v Sankt Petesburgu, takratnem Leningradu.
Po vrnitvi v Ljubljano je sprejela pedagoško delo na glasbeni šoli  ZGBI  in Akademiji za glasbo.
Želja po ustvarjanju jo je vodila na Visoko glasbeno in oblikovno šolo na Dunaj (Hochschule für Musik und Darstellende Kunst).
Ves čas študija kompozicije je bila aktivna pianistka, poučevala na glasbenih šolah in konservatorijih, organizirala in vodila razne glasbene delavnice in poletne mednarodne klavirske šole.
Iz svojih pedagoških izkušenj in željo po stiku z domovino je ustanovila Fundacijo Blaža Arniča, glasbeno ustanovo, ki nudi podporo mladim slovenskim talentom poleg njihovega rednega glasbenega šolanja.

Trenutno je delujoča kot pedagoginja klavirja z ustrezajočimi didaktičnimi predmeti, vodja oddelka strogega stavka in kompozicije na dunajskem Preinerkonservatoriju.
Je članica EPTA, Društva slovenskih skladateljev DSS in Društva avstrijskih skladateljev ÖKB.

 

LEA ŠANTEK je osnovno glasbeno šolo končala v Pločah, srednjo šolo pa v Zagrebu na glasbeni šoli Elly Bašić v razredu profesorice Ljerke Čavić-Tomčik. Diplomirala je klavir na Akademiji za glasbo v Zagrebu v razredu profesorice Sretne Meštrović. Med izobraževanjem je svoje znanje izpopolnjevala na številnih seminarjih priznanih evropskih pianistov in pedagogov. Poleg tega je dobitnica več priznanj in nagrad ter štipendij. V pedagoškem delu in spremljanju se ukvarja od leta 1998. Začela je na Glasbeni šoli Albert Štriga v Križevcih (kjer je bila tudi vodja oddelka za klavir), nato pa nadaljevala na glasbeni šoli Elly Bašić v Zagrebu in umetniški šoli Miroslav Magdalenić v Čakovcu, od leta 2005 pa dela v Glasbeni šoli v Varaždinu. Izstopa kot zgleden učitelj in sodelavec, sodeluje pri organizaciji in izvedbi različnih šolskih, regionalnih, nacionalnih in mednarodnih projektov. Njeni učenci so dobitniki številnih nagrad na nacionalnih in mednarodnih tekmovanjih (večkrat so bili absolutni zmagovalci tekmovanja), igrali so kot solisti z orkestri, izvajali recitale, snemali za radio in televizijo, mnogi pa so nadaljevali izobraževanje na glasbenih akademijah na hrvaški in ​​v tujini.

Je dobitnica treh oskarjev znanja v letih 2009, 2010 in 2011, nagrade »Premio didattica« za najuspešnejšega pedagoga na mednarodnem tekmovanju »Pia Tebaldini« (Brescia, Italija, 2009), letne nagrade Hrvaškega združenja glasbenih in plesnih pedagogov v letu 2011 za velike pedagoške dosežke.

 
 
BOJAN GLAVINA se je rodil v družini glasbenikov; mama je bila učiteljica klavirja in harmonike, oče klarinetist. Že majhen je bil obkrožen z različnimi instrumenti, saj so živeli v eni od učilnic glasbene šole. Prve glasbene korake je naredil v Ilirski Bistrici, nadaljeval je na Srednji glasbeni šoli I. M. Ronjgov na Reki (Hrvaška), na Akademiji za glasbo v Ljubljani pa je diplomiral iz orgel (prof. Hubert Bergant) in kompozicije (prof. Marko Mihevc). Opravil je tudi dveletno šolo za klavirske pedagoge v Gorici pri prof. Sijavušu Gadžijevu.

Njegov skladateljski opus obsega okrog 300 raznovrstnih del, med katerimi jih je veliko nagrajenih na slovenskih in mednarodnih natečajih za kompozicijo, pri raznih založbah pa je izšlo okrog 50 njegovih samostojnih zbirk. Več kot polovico svojega opusa je posvetil otrokom in mladini. Zaradi neposrednosti glasbenega jezika, iskrenosti in zanimivosti glasbenih idej, subtilnosti in občutljivosti za otrokov svet domišljije in čustev so njegove skladbe med mladimi izredno dobro sprejete. Na državnem tekmovanju Slovenije (TEMSIG) so bile skladbe za klavirski duo in za flavto izbrane za obvezne skladbe, prav tako na Mednarodnem tekmovanju Chopinov zlati prstan v Radovljici, Mednarodnem tekmovanju za pihalce »EMONA« v Ljubljani in Tartinijevem tekmovanju v Piranu. Njegova dela so izvajali v Sloveniji, Hrvaški, Srbiji, Makedoniji, Bosni in Hercegovini, Avstriji, Italiji, Španiji, Portugalski, Madžarski, Češki, Slovaški, Bolgariji, Litvi, Angliji, Finski, ZDA in na Kitajskem. Društvo slovenskih skladateljev je leta 2011 izdalo njegov avtorski CD »Zvočne pokrajine« z izbranimi komornimi skladbami.

Aktiven je tudi na pianističnem področju – s klarinetistom Robertom Staničem je posnel samostojni CD (2006), prav tako pa tudi s Triom Julius (klarinet, violončelo, klavir; 2012). Bil je ustanovitelj in urednik glasbene revije Zveze primorskih glasbenih šol »Primorska sozvočja« (1999–2005). S svojimi učenci klavirja je na domačih in tujih tekmovanjih prejel okrog 120 nagrad ter posebna priznanja za uspešnega klavirskega pedagoga.

Bil je dolgoletni vodja strokovnega klavirskega aktiva Zveze Primorskih glasbenih šol, velikokrat je član strokovnih žirij mednarodnih tekmovanj.
 

 

DISCIPLINA VIOLINA

EVA PAL je pouk violine pričela obiskovati s šestimi leti pri profesorici Ivanki Kalanj. Šolanje je nadaljevala na KGBL Ljubljana v razredu profesorja Jerneja Brenceta, nato pa diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom profesorja Volodje Balžalorskega. V času šolanja se je izpopolnjevala na številnih tečajih in poletnih šolah, tako individualno kot tudi v orkestrski igri.

Poučevati je začela pred 15 leti, še v času študija. Kmalu pa se je zaposlila na Glasbeni šoli Grosuplje, kjer je zaposlena še danes. Njeni učenci so uspešni na državnih in mednarodnih tekmovanjih ter so izvedli že več odličnih recitalov.
Poleg poučevanja violine pa se z njimi z veseljem loti tudi komorne in orkestrske igre.

 

MAJA GLAVAČ je diplomirala leta 2003 na akademiji za glasbo v Ljubljani, leta 2013 pa je zaključila magistrski študij muzikologije na filozofski fakulteti v Ljubljani.

V sezonah od 2000/2001 do 2005/2006 je bila članica orkestra SNG Opera in balet v Ljubljani. Poleti 2013 in 2014 je kot mentorica sodelovala na mednarodnem orkestrskem taboru OrkesterkamP v Bovcu.

Trenutno deluje kot učiteljica violine, viole ter godalnega orkestra na Glasbeni šoli Laško-Radeče in kot umetniška vodja kulturnega društva Godalni orkester Strunikat.

 

ŠPELA JANŠA je kot petletnica pričela z igranjem na kljunasto flavto ter klavir, a njena ljubezen je postala violina, s katero je uspešno diplomirala na ljubljanski Akademiji za glasbo v razredu profesorja Volodje Balžalorskyja. 

Doslej se je udeležila že kar nekaj seminarjev. Mednarodnega, pri prof. Čugajevi v Ljubljani, prof. Gorjanu Košuti v Podsredi in pri prof. Meljnikovem v Kopru. Udeležila se je tudi Glasbenega julija pri prof. Tomažu Lorenzu, ter violinskega tečaja na Bledu pri profesorju Cristianu Rossiju in prof H. Fistru. Nekaj let je igrala tudi v Mladinskem mednarodnem simfoničnem orkestru SFK Alpe Adria, kjer sodelujejo mladi glasbeniki iz Avstrije, Italije in Slovenije.
Redno sodeluje v orkestru Simfonika z Vrhnike. Kar deset let je bila članica etno folk skupine Beer Belly, ki muzicira s tradicionalno irsko ter škotsko glasbo v Sloveniji ter tudi čez mejo.

Danes je Špela Janša učiteljica violine na glasbeni šoli Grosuplje, kjer z veseljem vodi tudi mali ter veliki godalni orkester.

Glasbena šola Murska Sobota

Kontakt

Glasbena šola Murska Sobota
Cvetkova ulica 2c
9000 Murska Sobota

Telefon: 02 536 17 80
GSM: 031 570 240
E-mail: info@gsms.si

Ravnateljica: Erna Lukač

Pooblaščena oseba za varovanje osebnih podatkov
je dosegljiva na številki 02 522 34 82.

- - - 

Kontaktni podatki osebe, ki je odgovorna za posredovanje informacij medijem:

Erna Lukač, ravnateljica

Telefonska številka: 02 536 17 82

Elektronska pošta: erna.lukac@guest.arnes.si